© SJC Webdesign

nieuwsbrief
Ontvang onze
nieuwsbrief
!

Schulenkampweg 19
7121 MB Aalten
0543-537387
06-14367472

Stuur een e-mail

TIP:
Lid van:

Kookstudio

Boerderij "De Oude Linde", in de Achterhoek | Gelderland.

Of u nu beginner bent in de kookkunst of nieuwe kookinspiratie wilt opdoen: de kookstudio van Boerderij "De Oude Linde" is een goede keuze.

Ik, Donald van Velzen, heb mijn vorming gehad op de Hogere Hotelschool in Scheveningen. Mijn kookervaring heb ik voor een deel in restaurant Kort in Amsterdam opgedaan. Toen wij in Aalten kwamen wonen, was de keuze op een gegeven moment gemaakt: ik ga met andere mensen mijn passie delen.

Onze moderne keuken op het vroegere deel, die van alle gemakken voorzien is, ademt een sfeer van huiselijkheid en nostalgie uit. In deze ruimte is plaats voor 10-12 personen (in overleg ook meer personen mogelijk) om heerlijk samen te koken, maar ook voldoende ruimte om gezellig met elkaar te tafelen onder het genot van een goed glas wijn bij de haard.
Op zwoele zomerdagen eten wij buiten op het erf onder de oude eiken- en lindebomen bij een knapperend houtvuur.
  italiaans koken

Voor wie?

Kookcursus (meerdaags): U kunt zich individueel aanmelden of misschien kiest u er wel voor om met een groep vriendinnen of vrienden te koken. Een idee is eenmaal per maand bij elkaar te komen en gezellig samen te leren koken en heerlijk samen te eten.

Kookworkshop(eenmalig): Een leuke invulling van een bedrijfsuitstapje, een ongedwongen avond met zakenrelaties, een gezellige avond met vriendinnen en vrienden, een vrijgezellenfeestje, verjaardag of een familiedag, enz…

kookcursus italiaans

Wat is ons aanbod nu?

 1. Basiskoken (cursus van 6 dagdelen)
 2. Tapas (een dagdeel)
 3. Italiaans koken (een dagdeel)
 4. Aziatische hapjes (een dagdeel)
 5. Engelse Afternoon Tea (een dagdeel)

Toelichting: kookcursussen en kookworkshops

 1. Basiskoken
  (6 dagdelen van 3½ - 4 uur)     prijs per dagdeel € 55,-

  Deze cursus is bedoeld voor zowel de beginner als voor de gevorderde die de fijnere kneepjes en wetenswaardigheden van het koken willen leren. Kennis en inzicht maakt het boeiend en makkelijker met het juiste "gevoel" te koken. En dat heeft u nodig om resultaat te bereiken. Perfecte eenvoudige gerechten scoren beter dan middelmatige topgerechten. We zullen de volgende onderwerpen behandelen: Soepen, Sauzen, Vlees en vis, Groentegerechten, Nagerechten.Je kunt ook je eigen wensen kenbaar maken. Interesse voor een nieuwe kookgroep??? Geef je op via een inschrijfformulier. ik kan je dan op een wachtlijst plaatsen. Zijn er vragen mail mij dan naar info@boerderijdeoudelinde.nl en ik zal je zo gauw mogelijk een antwoord op je vraag sturen.
 2. Tapas
  (1 dagdeel van 3 ½ - 4 uur)     prijs € 65,-

  Of het nu zomer is of hartje winter: tapas is een toepasselijke aankleding van een feestelijke "borrel" of maaltijd. We leren bijvoorbeeld gerechten als tortilla, gevulde -aubergine, gevulde paddestoelen, gehaktballetjes, knoflookgarnalen, vistartaar en gevulde dadels te maken. Voor iedere smaak volop mogelijkheden: of het nu vis, vlees of vegetarisch is. TIP: Tapas zijn goed van te voren klaar te maken, dus ideaal voor een feestje.
 3. Italiaans koken(duur ongeveer 4 uur) prijs 65,- Met zomerse maaltijden denk je aan de mediterane keuken aan lang gedekte tafels in de vrije natuur, in goed gezelschap en onder het genot van een goede maaltijd en een heerlijk glas wijn. Natuurlijk eerst de keuken in. We maken de minder gebruikelijke anti pasti, vlees of vis en dan een heerlijk dessert. Een onvergetelijke ervaring!!op 30 november en op 1 december wordt er weer een workshop georganiseerd. we gaan antipasti, primo secundo en dolci bereiden met ingredienten die passen bij de winter. schrijf je snel in om zekr te zijn van een plaats!!
 4. Aziatische hapjes (1 dagdeel van 3 1/2 - 4 uur ) prijs 65,- Ook de Aziatische keuken heeft volop mogelijkheden in de vorm van hapjes. Of het nou dim sum is uit de Chinese keuken, in gestoomde of gebakken vorm geserveerd in de bekende mandjes of rijstpannenkoekjes gevuld met lichte groentvullingen en gepocheerde kip, gestoomde bapao.............zout of zoet. We stellen een menu samen voor een heerlijke Oosterse avond, die je zeer zeker op het voor jou volgende feestje kan uitproberen.
 5. Afternoon Tea
  (1 dagdeel van 3 ½ -4 uur)     prijs € 55,-

  Altijd leuk en erg populair, een Engelse Afternoon Tea, met de echte traditionele gerechten die je ook in Engeland tijdens deze maaltijd tegenkomt. We gaan bijvoorbeeld scones bakken, sausage rolls , fruittartlets, lemon meringue pie, chocolatecake en sandwiches maken. Leer dat u met relatief weinig inspanning uw gasten een prachtige en heerlijke "tea" kunt serveren.Op 5 november en 26 november wil ik weer een workshop organiseren. we gaan een tea bereiden met een paar terugkomende gerechten en ook een paar nieuwe, spannende toevoegingen. een leuke zondagse bezigheid!!

Aanmelden kookcursus/workshop

Bent u ge´nteresseerd en wilt u meer weten of een reservering maken? Op de pagina contact vindt u een inschrijfformulier voor een kookcursus of kookworkshop uit ons aanbod. Voor individuele aanmelding kunt u een keuze maken uit een van de gegeven data.

Oˇk kunt u als groep (minimaal 8 personen) voor een door u gekozen datum kiezen. Overleg met ons of die datum beschikbaar is.

Komt u er niet uit? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op.

Regelmatig bieden wij nieuwe kookcursussen en kookworkshops aan. U blijft op de hoogte van ons nieuwe aanbod door regelmatig onze website te bezoeken of eenvoudiger via facebook.